blo
Mine.
ABOUT ENTRY LINKS TWITER FACEBOOK
Salam Lebaran.
Monday, August 5, 2013 • 1:06 AM • 0 comments
Semua mesti tengah countdown hari nak raya kan? Sama lah kita. Hehehe aaaaa I cant wait this Thursday. Semua bandar dah mula penuh dengan manusia-manusia yang cari barang nak raya including my mother. Capital mall pun dah macam lautan manusia, semua nak cari baju baru, seluar baru, tudung baru, semuanya nak yang baru. Haha but not for me. Bagi aizie tak perlulah kot semua barang nak baru, kalau yang lama still boleh gune, better guna je yang lama. Am i right?

K sekarang aizie nak cerita pasal raya aizie setiap tahun. Rutin setiap tahun mesti sama je. Kalau dulu masa kecik, Aizie pantang tengok iklan hari raya. I mean iklan yang tunjuk rancangan untuk raya tu. Hehehe kalau ade je nampak mesti cepat-cepat ambil buku kosong nak salin sebab takut lupa cerita best-best. Hahaha bile ingat balik, rasa lawak sangat. Bile cerita ni dekat kawan dorang mesti gelakkan aizie. Dorang cakap 'kau takde kerja lain ke' Hahahahaha :D

And setiap tahun jugak Aizie tak pernah celebrate hari raya dengan insan yang digelar ayah :') Sometimes aizie memang teringin nak dia ade masa hari raya. Tapi takpeee, aizie faham segalanya. Back to the story, sehari sebelum raya rumah mestii dah mula busy. Yelahh nak masak ape yang patut. Hehehe aummm dap em :3 Rumah pun mesti akan dipenuhi dengan bebudak kecik. Bile semua dah balik, memang ramailah si kecik yang dekat rumah. Aktiviti malam raya pulak haruslah pesta mercun. Yeayyyyyyyy I love this! Setiap tahun ayah sedara akan bawak balik bunga api yang macam malam merdeka tu dekat sini. Then dalam pukul 11, kiteorang main lah bunga api tu. Omg so cantik you know :D and orang kampung mesti akan datang berkumpul tengok sama. Hahaha happy gila setiap malam macam tu. Lepas je habis bunga api tu mesti akan ade polis round depan rumah. Ayoyo maaf pak :P

Tibalah hari raya yang ditunggu-tunggu. hehehe. Pagi raya semua family aizie akan pergi sembahyang raya. Lepas sembahyang raya barulah sesi bermaaf-maafan. Yeayyy masa untuk kumpul duit raya ^^ Biasanyaaa, hari raya pertama family aizie akan balik mersing johor :) yeayyyy ooooo ooooo balik kampung oooo oooo balik kampung ~ ecehhh ajet macam jauh. Padahal 2 jam je dari rumah. Kehkeh. Balik mersing bestttttt! suasana kampung sangat. Tepi rumah ade sungaiiiii, belakang rumah ade kebun. Yeayyyyy dan sesi mengumpul duit raya lagi. Seronoknyaaa :D Tapi selalunya petang raya kedua dah balik rumah semula.

Start raya ketiga Aizie mula ah nak berjalan dengan kengkawan semua. Pegi cari duit lebih. hahaha kene berusaha sikit :D Kiteorang semua akan buat konvoi ramai-ramai. Oyeah oyeahh happy gila. Dalam masa sehari mesti banyak rumah yang kiteorang pergi. Tapi kiteorng bukan pergi rumah orang yang tak dikenali, kiteorang rumah sesama sendiri. Hehehe meriah tauuu. Anda harus cuba. Wkwk. Okaylah dah penat menaip. Have a good holiday guys. Selamat hari raya aidilfitri. aafkan segala kesalahan aizie yang sengaja atau tak sengaja. Jangan main mercunn yaa :D

Menghilang.
Saturday, July 13, 2013 • 12:38 AM • 0 comments
Assalamualaikum. Hi blogger-blogger sekalian. Lama sudah kite tak ketemu. Hihi hampir 2 bulan dah Aizie tak online blog ni. Aizie sekarang dah makin busy sejak bergelar siswi. Muehehe. K aizie lupe nak bagitahu korang semua Aizie sambung belajar dekat mane, Aizie amik kos ape, macam mane Aizie dekat sane. Hahaha Aizie menghilang sebab Aizie dah sambung belajar lah. Yelahh setiap hari ade kelas, laptop pun dah jarang sentuh sekarang. Aizie sekarang dah sambung study dekat Kptm Kuala Lumpur. Alhamdulillah tu je rezeki yang dapat :) Aizie amik kos diploma perakaunan under Uitm. Okayy je kan? sape kate tak okay, Aizie pancung kepala. Hahaha gurau je. Study dekat sane okayy. Bestt sangat oh. Sesape yang datang KL, meh ah datang melawat Aizie dekat cheras. Hoho :D Aizie jumpe ramai kawan-kawan baru dekat sane. Housemates aizie semuanya terbaik ah. Untung sangat dapat kenal dorang semua. Then classmates Aizie betul-betul ingatkan Aizie dekat 5 Ibnusina. Yelahh perangai dorang, and dorang selalu buat event. Dorang semua dah macam adik beradik even baru sebulan lebih kenal. Aaaa sangat untung kan aizie? hihi alhamdulillah :) Orientasi? perghh best gilaa k. Sumpah best! Semua fasilitator terbaikk. Happening gila k orientasi. Sekarang Aizie rasa rindu sangat dekat orientasi and fasi semua. Harap fasi tak lupe semua kenangan dengan batch Aizie ni. Meh Aizie tunjuk sikit housemates and classmates aizie. Okaylah Aizie busy sekarang. Semoga kita berjumpa lagi di post yang seterusnya. hihi bye semuaaa :)

 Housemates yang disayangi :)

Classmates yang gilaaa :)




PAST
Bonjour Fellas
Hi stalker. Welcome to my super duper blog in the world. Dont be rude in my blog guys ^^

Heartbeat