blo
Mine.
ABOUT ENTRY LINKS TWITER FACEBOOK
Oh My Result :O
Wednesday, March 27, 2013 • 2:11 AM • 0 comments


Assalamualaikum kawan-kawan. Harini Aizie nak story detik 21 March 2013. Peristiwa yang sangat mengecewakan bagi Aizie. sepanjang malam Aizie tak boleh tidur sebab fikirkan tentang result Spm. nak tidur je mesti tak jadi sebab terlampau takut . Aizie dah menangis malam tu sebab takut tak dapat banggakan mak, along and angah. Aizie tengok Runningman sebab nak hilangkan takut je, tapi tak menjadi lansungg . dalam otak just ade result, result result dan result. Macam mane pun kene jugak paksa mata ni supaya tidur. Tu pun around 3.30am dah. baik tak payah tidur terus kan -,-'

Pagi esoknya Aizie bersemangat bangun sebab bersiap nak pergi sekolah ambik resultt. diulangi , ambik result Spm . Ohmaigad, nervous tahap dewa masa tuu tahu tak. perut ni daripada tak meragam jadi meragam. rasa sakit perut tu dh macam mesin basuh yang memulas je. muahaha :D masa mak on the way nak hantar pegi sekolah tu , macam hape je rase . nak menangis semua ade woi. then mak cakap macam-macam dalam kereta , aizie ape lagi ..... meleleh woi mengalir dekat pipi aizie ni. mak cakap 'papepun result tu redha je. mak tak mintak banyak pun. paling kurang pun 2A jee' Ohmaigadddd, Allah je tahu perasaan aizie masa tuu :'/ Aizie takut sangat dapat kurang daripada tu . sebenarnya Aizie pernah cakap dekat mak macam ni 'Makk, adik target 4A tauuu. kalau kurang dari 4A , mesti adik menangis lahh dekat sekolahh' hahahaha -__-

K sambungg cerita balikkk ... then bile dah sampai sekolahh , Aizie nampak Wafiyy and the geng dekat tepi pagar, dia panggil suruh masuk. haha Aizie punyalahh ketar masa tuu . then mak Aizie suruh masuk je sebab dia ade kerja. Dia pesan 'sebelum ambik result tu baca bismillah dulu. selawat banyak kali. tenangkan hati tuu'. Then salam terus langkah masu sekolah. Apakkk ah ramai dekat kantin sebab bebudak tengah rehat. Shahir suruh pegi duduk dekat diaa , then Aizie pergilah tebalkan muke . dah ah sorang je perempuann. Apak segan sebab dah lame tak berdepan dengan junior-junior -___- Sebenarnya duduk dengan Shahir lagi buat aizie ketarrr . dah dia asyik cakap mende negetive jee . Disebabkan pengetua lambat sangat bawak balik result kiteorang , kami mengambil keputusan untuk cek result melalui sms jee. perghh takut gilaa nak tekan send masa tu :O tapi memberanikan diri jugakk . huwaaaaaaaaaaaa handphone sentiasa pade tangan :/

Tak lama lepas tuu , Epyy call suruh pergi dekat diaa . dia ade tunggu Aizie dekat bus stop depan sekolahh . dari jauh dia dah jerittt ' Aizieeeeee, saya dah tahu result sayaaaaaa'. yanggg Aizie ni terus sambung jerit 'Haaa serious? berapeee? *sambil berlari ke arah epyyy* ' then epyy cakappp tunjuk kan 5 jari diaaa. then diaa kurangkan 1 . Perghhh goodjob my dearrr . You're result is quite good :) Hampir pukul 12, Aizie dengan Epyy gerak pergi dewan . apakkk ramainyaaa dalam dewann . ibubapa pun ramaiii . Happy gila masuk dewan tu sebab dapat jumpe kawan-kawan lain. rinduuu wooooooo :3 Semuaanya kecut perut ke result . lawak tengok muke sorang-sorang terutama Nusrah . hahahaha :D semuanyaa handphone pada tangan sebab tunggu result melalui sms. lambat gilaaa balas -.- hampir pukul 1 pun still tak ade pengemuda datang . erghhh lambat parokk woi :/ Then tengah gelak dengan bebudak ni, Miewa tetibe dapat meseg . semua orang tertumpu dekat diaa sebab kiteorang tahu meseg result . Respon miewa hanyaa gelak and terus sorok phone. Kiteorang semua terpinga-pinga nak tahu result diaa. ramailah yang menekanyaaaa -.- tetibe Miewa tunjuk 3 jari. kiteorang tak percaya lansung sebab diaa cerdik . memang mustahil kot. then diaa gelak and tunjuk 4 pulakkk , dalam hati Aizie ni confirm 7 . Haaaaaaaaa , gilaaa terbaik result awak . Tahniah my buncittt :)

Then sampailah detik yang ditunggu-tunggu. semuaaa muke jangan tanye ah macam mane kann . hahaha :D berdebar hanya Allah je tahu. Handphone semua still je pada tangan . hampeh punyaa 15888 , apakkk lambat balas meseg kiteorang semuaa -_- Aizie sebenarnya dah tahu name Aizie confirm tak naik pentas. hanya budak 6A dan keatas je naik pentas. Bilee name Miewa kene panggil , kiteorang semuaa menjerit kuat gilaaa. kawan baik kann , support tu pentingg ^^ hahaha lagipun dia sorang je yang lepas naik pentas. wkwk. Budak sekolah Aizie , 3 orang yang dapat straight A's . mereka bertiga mestilah due orang kembar cina tu and Syakir. Perghhhh congrates guys :') Korang nak tahu result syakir tu berape ? Haaaaa , 8A+ 3A. hebat tak? ni memang otak macam komputer dah ni. haha macam nak pecah dewan orang jerit dekat dia mase dia naik pentas.Tahniahh :')

Aizie hanyaa boleh ambik result pade guru kelas jeee . Masa cikgu nak bagi tu Aizie okayyy je , then bile dah pegang slip tu, haaaa aizie dah tak boleh dikawal. Sedihhh gilaa bile tak capai target kiteee . Aizie terus menangiss and Epyy terus datang peluk Aizie and tenangkan Aizie. Ramai pulak junior yang datang dekat Aizie mase Aizie tak boleh dikawal tuu . haha Nad lah orang pertama datang dekat Aizie. Sorry nad sebab tak bagitauu. seriously, kecewa gilaa mase tu. Then dia cube tenangkan Aizie. Perlahan-lahan hati Aizie dah mule terima kenyataan :') Mase Izzy, Ckin and Syada datang .... Aizie tak berhenti nangis lagi, tapi Aizie bagi dorang tengok slip keputusan tuu. btw thanks junior for the advices :') Mak Aizie cakap, result tu dah okayyy. tapi bagi Aizie, tak lansung dan Aizie tahu Aizie kecewa kan diaa. tapi dia tak tunjuk. hm sorry mak, along and angah :'( Macam mane pun Aizie kene redha jugak kan? Alhamdulillah. Thanks Allah. Epyyyy orang yang paling banyak naikkan semangat Aizie balikk. Me love youuuu babe 


PASTFUTURE
Bonjour Fellas
Hi stalker. Welcome to my super duper blog in the world. Dont be rude in my blog guys ^^

Heartbeat